top of page

SCAN TO BIM

Met Scan to BIM bouwen we verder op het resultaat van de 3D laserscan. We gaan aan de slag met de puntenwolk en verwerken die tot een metrisch correct BIM (Building Information Model) of 3D model. Dit model kan je met een gerust hart gebruiken voor verdere ontwerpen. We gebruiken hiervoor het programma Revit.

Scan to BIM: wat is het?

BIM, Building Information Modeling of Bouw Informatie Model, is een digitale weergave van alle functionele en fysieke elementen van een gebouw. Het is de voorbije jaren een standaard geworden in de planning, bouw en management van gebouwen.

 

Wij bouwen een metrisch correct 3D model aan de hand van de puntenwolk uit de 3D scan. Daarna leveren we een BIM model met standaard elementen (tot max LOD300) aan aan jou als klant. De modellen zijn opgebouwd in Autodesk Revit. Exportmogelijkheden naar IFC en andere formaten behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Scan to BIM: de voordelen op een rij

  • Minder fouten in vergelijking met traditionele as-built documentatieprocessen

  • Je kan beter plannen en dus ook nauwkeuriger budgetteren

  • In combinatie met 3D laserscanning verloopt de informatiestroom van werf naar kantoor vlotter, waardoor het modelleren sneller gaat

  • Tijdsbesparend: dankzij de uiterst gedetailleerde registratie hoef je nooit nog terug te keren naar een werf voor bijkomende metingen

bottom of page